Членове

НАЦИОНАЛЕН СЪЮЗ НА ТРУДОВО-ПРОИЗВОДИТЕЛНИТЕ КООПЕРАЦИИ

Националният съюз на трудово-производителните кооперации /НС на ТПК/ е независима организация, която доброволно обединява на национално ниво трудово-производителни кооперации /ТПК, ТПКИ/, регионални съюзи /РС/ на ТПК и други кооперативни организации – юридически лица, и работи в съответствие с кооперативните принципи и кооперативната демокрация.

КООПЕРАЦИЯ ЗА ТРУДОУСТРОЕНИТЕ „ЧЕРНОМОРКА“

Кооперация Черноморка е създадена през 1950 година в гр.Бургас. Основна цел на кооперацията е да осигурява работа на хората с увреждания в града и региона. Основната дейност на Черноморка е производство на бебешки и детски облекла за деца от 0 до 8 години. Мениджъри, дизайнери и работници създават детска мода, която е удобна, практична и ергономична. Облеклата са с оригинален дизайн и неизменно високо качество, отговарящо на изискванията на международните стандарти. Изработени са от 100 % естествени материали, екологически чисти, лесни за употреба и трайни при експлоатация.
Кооперацията разполага с мощности за поемане на изпълнение на специални клиентски поръчки.
Спечелила е пет златни медала на Международния панаир на потребителски стоки и технологии в гр.Пловдив през 2004, 2006, 2008 и 2010г.

ТРУДОВО-ПРОИЗВОДИТЕЛНА КООПЕРАЦИЯ НА ИНВАЛИДИТЕ „РОДИНА“

Кооперация „Родина“ е традиционен производител на детски и дамски облекла, отличаващи се с оригиналност, функционалност и високо качество.
Специализацията на кооперацията е в сферата на конфекциите, трикотажните и удобни и практични ергономични и луксозни облекла – рокли, поли, блузи, панталони, пижами, тениски, фланелки, шапки, шалове и др.
Кооперация „Родина“ разполага със съвременни технологични възможности, материална база и квалифицирани кадри за качествено и срочно изпълнение на поръчките.
Философията на „Родина“ е да произвежда т.нар. „малки серии“ от различни видове облекла, гарантиращи разнообразие на българския пазар.
Има опит и традиции в изработването на облекла за Франция, Германия и Италия.

ПРОИЗВОДИТЕЛНА КООПЕРАЦИЯ НА ИНВАЛИДИТЕ “ЦАРЕВЕЦ”

Производителна кооперация на инвалидите “Царевец” е производител на богата гама продукти, които включват:
•архивни папки (меки с машинка, твърди с връзки);
•хартиени пликове с и без печат и с възможност за поставяне на прозорец от целофан;
•книжен канап;
•медицински облекла, операционни престилки, чаршафи и компреси;
•извършване на печатарски и книговезки услуги;

ТРУДОВО-ПРОИЗВОДИТЕЛНА КООПЕРАЦИЯ ЗА ИНВАЛИДИ “ПЪРВИ МАЙ”

ТПКИ “Първи май” е създадена на 18.07.1960 г. Кооперацията разполага с производствена сграда в гр. Смолян и изнесени цехове в смолянския квартал “Устово” и в село Смилян – Смолянска област.
Към момента в ТПКИ “Първи май” работят 70 човека, от които 49% са хора с намалена над 50% трудоспособност.
Фирмената философия на ТПКИ “Първи май” гласи: “При поетия социален ангажимент да задоволи в пълна степен изискванията на настоящите си клиенти, да търси нови пазарни ниши, да постигне по-добра ефективност и качество, да разшири производството си”.
Към момента кооперацията извършва основно производство на трикотажно облекло. Престижното име на ТПКИ “Първи май”, синоним на надежден партньор осигурява регулярни поръчки от фирми като: “Адидас”, “Пума”, “Рийбок”, Харлей-Дейвидсън”, “Зара” и др.

„ДИБИКО“ ЕООД

Дружеството е създадено през 2012 г. по решение на Общото събрание на ТПК „Димитър Благоев“ за осигуряване и социално включване на хора с увреждания. В 4 шивашки ателиета се извършват услуги за населението – предимно поправки на облекла.
Добрите резултати на ”Дибико ЕООД” до голяма степен се дължат на демократичното управление типично за кооперациите, което е подсилено със специфично квотно представяне на основните практикувани професии в Управителния съвет.
Основната дейност на Дружеството е ушиване на облекла по поръчка, изработка на конфекция( предимно лека дамска), репаратура на дрехи.
В настоящия момент ДИБИКО предоставя на своите клиенти ушиване на облекла по индивидуални мерки, както и дребни шивашки услуги и се специализира в изработването на униформени облекла за училища и фирми. Фирмата изработва облекла и за търговската мрежа в страната, предназначени за ежедневието на деловата жена.

ТРУДОВО-ПРОИЗВОДИТЕЛНА КООПЕРАЦИЯ НА ИНВАЛИДИ “РИЛА”

ТПКИ „Рила“ – едно добре познато име на хората от благоевградски регион.
Основната дейност на кооперацията е шивашко производство.
Произвежда облекла за българския и европейския пазар. Извършва книговезки услуги и други.
ТПКИ „Рила“ развива дейността си в собствена модерно оборудвана материална база.
Кооперацията дава възможност за труд на хора с увреждания, като се явява единствено такова специализирано предприятие на територията на Благоевград.

ТРУДОВО-ПРОИЗВОДИТЕЛНА КООПЕРАЦИЯ “БОЯН ЧОНОС”

Асортимент на изделията:
– дамска конфекция – поли, панталони, блузи, блейзери, рокли;
– мъжка конфекция – панталони
Произвежданата от кооперацията продукция се изнася във Франция, Германия, Италия и Швейцария.
Кооперацията притежава сертификат ISO 9001 от 01,07,2004 г. Извършена е пресертификация -2007 г.

TРУДОВО-ПРОИЗВОДИТЕЛНА КООПЕРАЦИЯ „НОВ СВЯТ“

ТПК „Нов свят” е създадена през далечната 1945г. от група местни шивачи, които със собствени машини и оборудване започват производство на облекло и стоки за бита.
През последните 15 год. кооперацията се специализира в производството на дамски облекла. Продуктовата гама обхваща – поли, панталони, сака, якета, блейзери и костюми.
90% от продукцията ни е за износ, най-вече за пазарите на Германия, Франция, Англия.
Разполагаме със собствена модерна производствена база, складове, търговски обекти и административен център с обща площ 2400 кв.м.
Като признание за увеличеният пазарен дял и високото качество на произвежданата продукция, ни беше присъдена международна награда „Златна звезда” за качество в Париж – 2005год.
Днес, след повече от 60 години опит, ние сме една от най-гъвкавите и конкурентноспособни фирми с модерна база, съвременно оборудване и отлично обучен екип от специалисти.

TРУДОВО-ПРОИЗВОДИТЕЛНА КООПЕРАЦИЯ НА ИНВАЛИДИТЕ “МИР”

Кооперацията е създадена на 15.10.1956 г. ТПКИ „Мир“ разполага със собствена материална база – два основни цеха (за трикотажни изделия и за картонаж).
Кооперацията е единствената организация, която осигурява работа на хора с увреждания в Габровска област.
Продуктите на ТПКИ „Мир“ – гр. Трявна са изключително популярни сред посетителите на изложението в рамките на Европейския форум за социално предприемачество – гр. Пловдив.

ТРУДОВО-ПРОИЗВОДИТЕЛНА КООПЕРАЦИЯ “СЕПТЕМВРИ”

Кооперацията е създадена на 26 май 1947 г. Дейността й е шивашка и се запазва като такава през всичките години на съществуване. Кооперацията разполага със собствени сгради и помещения.
ТПК “Септември” разполага с добър машинен парк – прави шевни машини, оверлози, двуиглова машина, покривна машина за изработка на легло, игличарки и копчарки, понтмашина, П-образна машина, преса за подлепване, гладачни маси за междинно гладене.
Кооперацията е едно от малкото предприятия в страната, специализирано в ушиване на мъжки ризи. Производството й е познато на българския и международните пазари, наложило се е с добро име и високо качество. В кооперацията работят дългогодишни специалисти, утвърдени в бранша.

TРУДОВО-ПРОИЗВОДИТЕЛНА КООПЕРАЦИЯ НА ИНВАЛИДИ „АТАНАС ТЕШОВСКИ”

ТПКИ “Атанас Тешовски” – тази наша кооперация дава възможност за работа на хората с увреждания в гр. Гоце Делчев.
Основната и дейност е шивашка. Има голяма материална база на ул.”Дунав”№10 в града. Стол за работещите в нея.
Освен това има почивна база в местността “Попови ливади” над гр. Гоце Делчев в Пирин с отлични условия за отдих.

УНИВЕРСИТЕТ ЗА НАЦИОНАЛНО И СВЕТОВНО СТОПАНСТВО

Университетът за национално и световно стопанство е най-старото, най-ав­торитетното и най-голямото висше икономическо училище в България и Югоизточна Европа. Усилията на академичното ръководство са насочени към големите цели – университетът, както винаги от създаването си досега, да подготвя елита на страната ни, да бъде лидер в българското висше образование, неделима част от европейското образователно и изследователско пространство и предпочитано място за младите хора, които искат да получат модерно образование, да предлага конкурентоспособни образователни услуги.

ТРУДОВО-ПРОИЗВОДИТЕЛНА КООПЕРАЦИЯ НА ИНВАЛИДИТЕ “ДИМИТЪР БЛАГОЕВ”

Основната му дейност е производство на дамска конфекция, изработка на облекла по индивидуална поръчка, репаратура на облекла, дребни шивашки услуги – оверлог, пико, илици и др., вкл. дигитален печат върху текстилни изделия. ТПК “Д. Благоев” изработва конфекционни облекла и участва активно на международните пазари като подизпълнител на водещи европейски фирми от Австрия, Германия, Испания, Франция.

ТРУДОВО-ПРОИЗВОДИТЕЛНА КООПЕРАЦИЯ “ГЕОРГИЦА КАРАСТОЯНОВА”

Кооперацията специализира в изработването на мъжки, детски и дамски шапки, различни видове вкл. специализирано производство. Основният си продукт допълва с разнообразни аксесоари – шалове, ленти за коса и др. ТПК „Г. Карастоянова“ произвежда детско и медицинско облекло. Основният й пазар е Франция.

ТРУДОВО-ПРОИЗВОДИТЕЛНА КООПЕРАЦИЯ “МАРА ДЕНЧЕВА”

Специализирано предприятие на хора с увреждания, основано на 13.12.1963г. Основната цел на кооперацията е да осигурява работа на хора с увреждания, да им предостави възможност за интегриране в обществото, възможност за социално включване чрез труд. В Кооперацията работят 42 човека. 21 от работещите са с 50 и над 50% намалена трудоспособност в следствие заболявания на опорно-двигателната система, сърдечно-съдови и такива с леки ментални увреждания. Материално-техническата база е осъвременена и изцяло отговаря на пазарните изисквания.

СОЦИАЛНА КООПЕРАЦИЯ “ТЕМПО ЛИБЕРО”

Социална кооперация с множество цели, която работи от 1987 г., за общия интерес на обществото и социалната интеграция на граждани. Във връзка с това, кооперацията изпълнява следните дейности: информационни услуги, насоки и обучения, насочени към децата, младежта, безработните граждани и имигранти; дейности на помощ за училищни и домашни грижи; услуги за хора с увреждания; центрове на младежката агрегация; проекти, посветени на международната мобилност на младите хора; проекти на социалното включване и интеркултурното образование и др. Във връзка с осъществяването на разнообразната си дейност, кооперацията притежава дългогодишен непосредствен контакт с италианския пазар в различни сегменти, в т.ч. продажбата на трикотажни изделия.